Alle Belgen uitgetennist in enkelspel Auckland, Flipkens stuit op Spaanse spelbreekster
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sorribes Tormo schakelt Flipkens uit in tweede ronde Auckland

Alle Belgen uitgetennist in enkelspel Auckland, Flipkens stuit op Spaanse spelbreekster
Foto: © photonews

Het tennistoernooi van Auckland zal niet meteen ingaan als de meest succesvolle editie ooit voor de Belgen. Er was al de opgave van Alison Van Uytvanck. In de tweede ronde werd ook Kirsten Flipkens uitgeschakeld, na verlies tegen Sara Sorribes Tormo.

Flipkens had mogelijk wel al door dat ze het niet cadeau ging krijgen toen ze vroeg in de wedstrijd 2-0 en 3-1 achter kwam. Flipper toonde wel haar gekende vechtlust om de kloof te dichten. Aan het eind van de eerste set was haar opponente een tikkeltje efficiënter en zo kwam er een 6-4  op het bord.

Bij 1-1 in de tweede set nam Flipkens het heft resoluut in handen. De Belgische won relatief vlot haar eigen opslagspelletjes en ging twee keer door de service van haar tegenstandster. Met vijf spelletjes op rij knalde Flipkens naar setwinst.

KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Het nummer 86 van de wereld rechtte nadien toch weer de rug. Ook in set drie werden de eerste twee spelletjes netjes verdeeld en nadien gaf Sorribes Tormo Flipkens een koekje van eigen deeg. Deze keer was het de Spaanse die vijf games na mekaar wist te winnen. Na twee uur en twee minuten pronkte er 6-4, 1-6 en 6-1 op het scorebord. Flipkens is wel nog actief in het dubbel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws