2019 start in mineur voor Van Uytvanck: "Hoopten op een ander seizoensbegin"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck wilde geen risico's nemen met het oog op Australian Open

2019 start in mineur voor Van Uytvanck: "Hoopten op een ander seizoensbegin"
Foto: © photonews

Het nieuwe jaar is niet goed gestart voor Alison Van Uytvanck. Onze landgenote moest in haar eerste wedstrijd van 2019 op het WTA-toernooi van Auckland opgeven met een achillespeesblessure.

Van Uytvanck nam het in haar eerste ronde in Nieuw-Zeeland op tegen de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA 174). Maar bij een 4-3 tussenstand in het voordeel van het nummer 49 van de wereld gaf de Vlaams-Brabantse er de brui aan. Van Uytvanck had zich enkele spelletjes eerder geblesseerd aan de achillespees. 

"Bij 3-1 probeerde ze een moeilijke bal nog te halen, maar ze gleed uit met haar steunvoet en bezeerde zich", legt haar trainer David Basile uit. "Alison heeft nog geprobeerd om verder te doen. Dat bleek moeilijk. Met het oog op de komende belangrijke toernooien heeft ze het dan voor bekeken gehouden."

Australian Open

Een start in mineur dus voor onze landgenote, want binnen een kleine twee weken start met de Australian Open al de eerste grandslam van het seizoen. "Natuurlijk was Alison triest en ontgoocheld, want ze hoopte op een ander seizoensbegin", vervolgt Basile.

"Ze speelde bovendien goed en ze voelde zich ook goed. Nu moeten we wachten hoe haar achillespees reageert, al denk ik niet dat het erg is. Het WTA-toernooi in Hobart van volgende week blijft op haar programma. We zullen uiteraard geen enkel risico nemen wat betreft de Australian Open", besluit haar coach. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws