Steve Darcis keert na 400 dagen afwezigheid triomfantelijk terug
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Steve Darcis viert bij terugkeer tegen Carballes Baena

Steve Darcis keert na 400 dagen afwezigheid triomfantelijk terug
Foto: © photonews

Steve Darcis is weer tennisser. De zoveelste comeback van de Luikenaar is een feit. Meer dan een jaar lang moest hij van aan de kant lijdzaam toekijken. Nu is Darcis helemaal terug. Sterker nog: bij zijn comeback won hij meteen in twee sets.

Zijn vorige partij dateerde van de finale van de Fed Cup in 2017. Tussen die wedstrijd en het duel dat hij nu heeft afgewerkt op het ATP-toernooi van Pune zitten liefst vierhonderd dagen. Door zijn elleboogblessure was 2018 eigenlijk een ramp jaar.

VEEL BREAKS IN SET TWEE

Maar Darcis heeft dit jaar dus wel degelijk nog een officiële match kunnen spelen en hoe. De Spanjaard Carballés Baena moest eraan geloven. In de eerste set had Darcis aan één break genoeg. In set twee stond de Belg zelf zijn opslag twee keer af, maar ging hij liefst drie keer door de service van zijn opponent.

De laatste keer lukte dat bij 4-4, uiteraard een cruciaal moment in de wedstrijd. Darcis kon nadien serveren voor de winst en faalde niet. Onze landgenoot schoof Carballés Baena zo met 6-3 en 6-4 opzij en plaatste zich voor de tweede ronde in India.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws