Meer dan veertig grandslamtitels op 1 januari voor het eerst verzameld op tennisterrein
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Roger Federer en Serena Williams spelen op 1 januari voor het eerst tegen mekaar

Meer dan veertig grandslamtitels op 1 januari voor het eerst verzameld op tennisterrein
Foto: © photonews

Een prestigematch voor de eeuwigheid. Dat moet het zowat worden. Op 1 januari 2019 zal er zich iets opmerkelijks voltrekken op de Hopman Cup. Roger Federer en Serena Williams, misschien wel de beste tennisser en tennister ooit, spelen dan tegen mekaar.

Het is de allereerste keer dat dit gebeurt en wellicht meteen ook de laatste keer. In de ontmoeting tussen Zwitserland en de Verenigde Staten zullen zowel Federer als Williams ook in actie komen in het gemengd dubbel. Federer aan de zijde van Belinda Bencic, Williams vormt een dubbelduo met Frances Tiafoe.

Toppers als Federer en Williams die tegenover mekaar staan, dat zorgt voor duizelingwekkende cijfers op de baan. Samen hebben ze 43 grandslamtitels in het enkelspel behaald. Williams neemt er 23 van voor haar rekening. Ook in het dubbel hebben ze aardig wat toernooizeges: 31 om precies te zijn.

SAMEN GOED VOOR 171 TOERNOOIZEGES

Het aantal toernooizeges in het enkelspel is uiteraard al helemaal om van achterover te vallen. Maar liefst 99 voor Federer, 72 voor Williams. In totaal dus 171. Federer vs Williams: het is de eerste match in 2019 die je zeker niet mag missen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws