Elise Mertens buigt het hoofd na dapper verweer tegen nummer negen van de wereld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Elise Mertens verliest in drie sets van Kiki Bertens in Brisbane

Elise Mertens buigt het hoofd na dapper verweer tegen nummer negen van de wereld
Foto: © photonews

In Brisbane, waar ze haar eerste officiële toernooi van het seizoen speelt, kreeg Elise Mertens een moeilijke loting voorgeschoteld. Ze moest het meteen opnemen tegen Kiki Bertens in een 'derby der Lage Landen'. De Nederlandse trok na een spannend duel aan het langste eind met 6-2, 6-7 (6/8) en 6-4.

De eerste set was de set van de gemiste kansen voor Mertens. Drie in het tweede opslagspel van Bertens om mee te beginnen. Toen de halvefinaliste van de WTA Finals in haar volgende opslagbeurt dan nog eens terugkwam van 0-40, was dat voor Mertens toch wel een tik. Bertens liet het niet aan haar hart komen en stoomde door naar setwinst.

WINST IN TIEBREAK DOET HOOP OPLAAIEN

Mertens herpakte zich vrijwel meteen door de volgende drie spelletjes te winnen. De speelster uit Hamont-Achel zag haar opponente echter stilletjes aan weer dichterbij sluipen. Na acht spelletjes in set twee hingen de bordjes weer gelijk. De Belgische nummer één hield wel haar hoofd koel in de tiebreak en sloeg toe op het tweede setpunt.

Een spannende derde set moest uitsluitsel brengen. Het ging gelijkop tot 4-4. Wie dan even knipperde met de ogen, had het beslissende moment gemist. Mertens leverde haar service in op love, Bertens serveerde de match uit. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de wedstrijd. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws