Uitmuntende Federer helpt zijn land aan eerste zege op Hopman Cup
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Federer loodst Zwitserland naar 3-0-zege tegen Verenigd Koninkrijk

Uitmuntende Federer helpt zijn land aan eerste zege op Hopman Cup
Foto: © photonews

Op de tweede dag van de Hopman Cup zijn enkele absolute wereldtoppers in actie gekomen. De meest ronkende naam van allemaal is nog altijd Roger Federer. Die was meteen in uitstekende vorm en leidde Zwitserland naar een vlotte 3-0 tegen het Verenigd Koninkrijk.

De ontmoeting kwam op gang met een wedstrijd tussen Federer en de Brit Cameron Norrie. Die laatste zag alle kleuren van de regenboog en was maar wat blij toen hij na vijf games eindelijk op het scorebord geraakte. Ook in de tweede set was Norrie slechts één spelletje gegund. Een ijzersterke Federer haalde dus uit met tweemaal 6-1.

BENCIC MAAKT HET AF IN DE TIEBREAK

Zijn landgenote Belinda Bencic had vervolgens de kans om de Zwitserse zege veilig te stellen en dat deed ze ook door Katie Boulter te kloppen. Ging dat in de eerste set nog vlot, dan hield Boulter hierna wel gelijke tred. In de tiebreak had deze dan wel niets meer in de pap te brokken. Het werd 6-2 en 7-6 (7/0).

Ondanks dat de beslissing dus al gevallen was, moest ook het gemengd dubbel nog afgewerkt worden. Daarin wordt er in elke set gespeeld naar vier gewonnen games. Federer was samen met Bencic opnieuw te sterk voor hun Britse opponenten. Met 4-3 en 4-1 haalde Zwitserland ook in de derde match de winst binnen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws