Yanina Wickmayer begint het nieuwe seizoen met een valse noot
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wickmayer verliest in kwalificaties Brisbane meteen van Australische Hives

Yanina Wickmayer begint het nieuwe seizoen met een valse noot

Het is nu echt begonnen. Het nieuwe tennisseizoen is op gang gebracht met de kwalificaties in Brisbane. Al zal Yanina Wickmayer daar niet meteen vrolijk van worden. Onze landgenote beging een uitschuiver tegen de 101 plaatsen lager gerangschikte Zoe Hives.

Nochtans begon Wickmayer prima in haar eerste wedstrijd onder haar nieuwe coach Germain Gigounon. Ze ging drie keer door de opslag van haar tegenstandster, die zelf maar twee breaks realiseerde. Zo kwam er een 6-4-setwinst voor Wicky op het bord.

WEDSTRIJD KANTELT IN SET TWEE

Bij 4-3 in het voordeel van Hives in de tweede set kantelde de wedstrijd. Wickmayer leverde haar service in en Hives serveerde de set uit. De Australische ging hierna door op haar elan, al kreeg Wickmayer in het begin van set drie nog wel een setpunt. Dat bleef onbenut en dat zou de Belgische zich beklagen.

Hives was ondertussen immers helemaal onder stoom gekomen en ging via twee breaks door naar vlotte winst in de derde set. Na meer dan anderhalf uur had de thuisspeelster Wickmayer over de knie gelegd met 4-6, 6-3 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws