Serena Williams gaat voor vijfde keer met prestigieuze prijs aan de haal
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Serena Williams door AP verkozen tot vrouwelijke atlete van het jaar

Serena Williams gaat voor vijfde keer met prestigieuze prijs aan de haal
Foto: © photonews

Serena Williams blijft vele mensen beroeren, maar krijgt ook nog steeds bijzonder veel waardering in de sportwereld. Vooral het feit dat ze na haar zwangerschap zo snel weer op de baan stond, maakt veel indruk. De Associated Press heeft haar dan ook verkozen tot vrouwelijke atlete van het jaar.

"Haar snelle terugkeer naar het tennis nadat ze sukkelde met haar gezondheid als gevolg van de geboorte van haar kind, was een overwinning op zichzelf. Hiervoor is Williams door de Associated Press verkozen tot vrouwelijke atlete van het jaar", klinkt het in een mededeling van AP-reporter Brian Mahony.

De vorige keren dat die titel naar Williams ging, was in 2002, 2009, 2013 en 2015. Jaren waarin ze het tennis echt domineerde. In 2018 moest de Amerikaanse het stellen met twee grandslamfinales, die allebei verloren gingen.

VIER OPERATIES NA BEVALLING

Zoals hierboven vermeld was de voornaamste reden voor haar verkiezing de terugkeer na haar zwangerschap. Williams beviel in september 2017 van dochtertje Alexis na een keizersnede en in de dagen hierna werd bij de tennisspeelster bloedkonters in haar longen vastgesteld. Williams moest hierna nog vier keer geopereerd worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws