Rafael Nadal en Novak Djokovic leven elk met heel andere mindset toe naar nieuw seizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Djokovic denkt aan naar jongere generatie terwijl Nadal blessurezorgen bekampt

Rafael Nadal en Novak Djokovic leven elk met heel andere mindset toe naar nieuw seizoen
Foto: © photonews

Rafael Nadal en Novak Djokovic vertoeven momenteel allebei in Abu Dhabi waar ze zullen deelnemen aan een exhibitietoernooi. Het is hun manier om zich voor te bereiden op de start van het officiële seizoen dat er ook zit aan te komen. Wel zijn ze elk op hun eigen manier bezig.

Dat bleek toen ze de media toespraken. Nadal is vooral bezig om in vorm te geraken voor de Australian Open. "Ik ben twee weken geleden begonnen. Ik doe alles stap voor stap. Ik denk dat ik tijd genoeg heb om in Melbourne honderd procent fit te zijn. Het zal goed doenom voordien al enkele matchen te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik in de ideale situatie zal arriveren in Melbourne."

Ik probeer positief te zijn over elke verbetering 

Rafael Nadal

Voor Nadal moet dit de zoveelste terugkeer worden na blessureleed. "Ik heb hier ervaring in en probeer elke dag klaar te zijn voor training. Tijdens matchen moet ik niet teveel van mezelf vragen in het begin. Ik probeer gewoon positief te zijn over elke verbetering en zo beland je wel waar je moet zijn."

Novak Djokovic kan na een geweldig 2018 eigenlijk heel ontspannen het nieuwe jaar instappen. "Ik maak van succes op de baan geen prioriteit enkel voor het succes op zich, zoals ik dat vijf jaar geleden wellicht wel deed. Tennis is voor mij nu een platform voor de waarden die ik wil delen en de boodschap die ik wil uitsturen naar een jongere generatie."

KARAKTER OP HET SPEL

Dat gezegd zijnde blijft de Serviër wel elke wedstrijd betwisten met enorm veel emotie en energie. "Op een tennisbaan staat mijn karakter op het spel. Niet veel plaatsen kunnen me op een positieve of negatieve manier triggeren zoals een tennisterrein."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws