Is Roger Federer op de terugweg of perst hij er nog één seizoen alles uit?

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Is Roger Federer op de terugweg of perst hij er nog één seizoen alles uit?
Foto: © photonews

Roger Federer is een icoon in de tenniswereld, maar de Federer wordt natuurlijk al een dagje ouder. Vandaag is de Zwitser 37 en hij won dit seizoen alleen de Australian Open. Komt er roest op Federer of kan hij zich nog één keer opladen om zich te meten met Nadal en Djokovic?

Roger Federer won in zijn carrière tot nu toe maar liefst 20 Grand Slams. Daarmee is hij absoluut recordhouder. Van de vandaag nog actieve tennissers staat Rafael Nadal op twee met 17 en Novak Djokovic op drie met 14. 

Kwartfinale

Sowieso een erg knappe mijlpaal die Federer daarmee bereikte, maar het afgelopen jaar sputterde de motor. De FedExpress won in januari nog de Australian Open, maar daarna liep het mis. Op de resterende drie Grand Slams raakte hij nooit nog verder dan de kwartfinale. 

Vele tennisfanaten vragen zich dan ook af of de dertiger zich na 16 seizoenen proftennis nog kan opladen voor nog een jaar op het hoogste niveau. Volgens ons is het antwoord niet volmondig ja. Eerder een ja met twijfels. 

Ondanks het feit dat hij vier kinderen heeft, zal hij er blijven voor gaan. Federer heeft in interviews al meermaals verteld dat hij een winnaar is en ook graag zo lang mogelijk een winnaar zou blijven. Al kiest King Roger natuurlijk wel zijn wedstrijden uit. Hij liet Roland Garros al meermaals links liggen, vooral omdat hij volledig wil focussen op zijn geliefkoosde grasseizoen. 

Verdomde knie

En dan hebben we het nog niet over die weerbarstige knie. Iets wat ook Nadal al veel parten speelde. Het is bijna zeker dat Federer in 2019 er weer zijn wedstrijden zal uitkiezen. Dan refereren we vooral naar Wimbledon. 

Wat misschien nog een grotere rol kan spelen, is het feit dat beloftevolle tennissers vroeger en vroeger op de deur beginnen kloppen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Alexander Zverev is de perfecte exponent hiervan. Wie had verwacht dat de 21-jarige Duitser in november Djokovic zou kloppen op de Masters in Londen? Niemand. In de halve finale ging ook Federer voor de bijl. 

Zverev

Samen met Zverev staan onder andere Dominic Thiem en Karen Khachanov te wachten om de fakkel over te nemen. Voor Federer valt er buiten een hoop prijzengeld eigenlijk niets meer te winnen. Hij won elk toernooi meermaals (uitgezonderd Roland Garros maar eenmaal, nvdr.) en zal het enkel nog voor de eer doen. 

Dat denkt ook Toni Nadal, de oom en coach van Rafael. De Spanjaard zei eind november 2018 nog dit. "Roger zal in 2019 geen Grand Slam-trofee meer de lucht insteken." Of dit een wijze uitspraak was, zal nog moeten blijken. Maar wij denken dat "bompa" Federer nog een jaartje gaat uitbollen en er dan de brui aan geeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws