David Goffin heeft voorkeur voor opvolger als 'Sportman van het Jaar': "Hij is een tovenaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin heeft voorkeur voor opvolger als 'Sportman van het Jaar': "Hij is een tovenaar"

Na 2017 werd David Goffin bekroond met de titel 'Sportman van het Jaar'. Na een minder seizoen in 2018 maakt de Belgische tennishoop geen kans om zichzelf op te volgen. Al heeft hij wel een voorkeur naar wie de prijs mag gaan: Eden Hazard.

Dat voelt toch best vreemd aan, want de afgelopen 4 jaar eindigde Goffin telkens bij de eerste vier in de verkiezing van 'Sportman van het Jaar'. Eden Hazard is deze keer de grote kanshebber om de Luikenaar op te volgen. 

'Un magicien'

En dat zou een logische keuze zijn volgens de nummer 22 op de ATP-ranking. "Hazard is un magicien, een tovenaar", steekt Goffin in Het Nieuwsblad zijn lof niet onder stoelen of banken. "Hij is niet alleen enorm creatief, maar hij voetbalt ook constant – bij Chelsea of bij de Duivels – op hoog niveau."

"Het voorbije jaar heeft hij zelfs nog een stap voorwaarts gezet. Ja, hij mag me opvolgen als laureaat. Hazard lijkt een perfecte balans gevonden te hebben tussen concentratie en plezier. Dat werkt ook het best bij mij. Zoals bij elke atleet, zeker?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws