Nieuwe WTA-regels kunnen wel wat duiding gebruiken

Nieuwe WTA-regels kunnen wel wat duiding gebruiken
Foto: © photonews

Of het nu gaat om de kledij - naar aanleiding van het catsuit van Serena Williams - op Roland Garros, het systeem van de reekshoofden of een speciale ranking voor terugkerende speelsters: er zijn volgend jaar wel wat nieuwe regels op de WTA Tour. CEO Steve Simon geeft meer duiding.

Speelsters die lange tijd aan de kant staan, krijgen meer tijd om in aanmerking te komen voor een speciale ranking. "Er was een debat aan de gang aangaande speelsters die langdurig out zijn, niet noodzakelijk door een tennisblessure. Waarom zouden zwaar geblesseerden niet dezelfde kans moeten krijgen om terug te keren dan iemand die zwanger was?"

POSITIEVE REACTIE VAN TOERNOOIEN

Op de site van de WTA geeft Simon aan dat de toernooien de nieuwe reglementen probleemloos aanvaardden. "De toernooien waren eigenlijk heel ondersteunend. Speciale rankings zijn vroeger ook al gebruikt. En ik denk niet dat het reekshoofdensysteem een invloed heeft op een toernooi, positief of negatief."

Wel duidelijk stellen: de nieuw ingevoerde regels gelden enkel voor WTA-toernooien, niet voor Grand Slams. "De Slams hebben de mogelijkheid om hun eigen regels op te stellen. We zijn meer en meer met de Slams aan het samenwerken. Maar ja, de Slams kunnen onze regels gebruiken of er zelf andere opmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws