Kim Clijsters zou het vroeger graag gezien hebben: WTA voert regel in om moeders onder de tennisspeelsters helpen

Kim Clijsters zou het vroeger graag gezien hebben: WTA voert regel in om moeders onder de tennisspeelsters helpen

Er zijn toch al enkel topspeelsters op het WTA-circuit die reeds moeder zijn en dat maakt het voor hen zeker niet evident om ook nog voor internationale topprestaties op de baan te zorgen. Kim Clijsters liet vroeger wel al zien dat het kan. De WTA wil de moeders onder de speelsters ook helpen.

Het heeft daarom zijn reglementen hier en daar aangepast. Er zal meer aandacht komen voor speelsters die zwanger zijn of een bevalling achter de rug hebben. Een moeder zal tot drie jaar na de geboorte van haar kind in aanmerking komen om via een speciale ranking in aanmerking te komen voor bepaalde toernooien.

VAKER SPECIALE RANKING INROEPEN MOGELIJK

Tot op heden was die termijn veel korter. De maximale periode lag op twee jaar. Speelsters die tot 52 weken aan de kant staan, kunnen die speciale ranking daarna aanspreken voor 12 toernooien. En dus niet voor slechts 8 toernooien, zoals tot dusver het geval was.

Speelsters als Victoria Azarenka en Serena Williams zullen die maatregel zeker toejuichen. Zij maakten reeds hun comeback op het tenniscircuit als moeder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws