Blijven ATP Finals in Europa of moeten Djokovic, Zverev & co straks naar andere kant van de wereld?
Redactie
| 0 reacties

Vijf steden kandidaat om na 2020 ATP Finals te organiseren

Blijven ATP Finals in Europa of moeten Djokovic, Zverev & co straks naar andere kant van de wereld?

Novak Djokovic en Alexander Zverev bekampten elkaar dit jaar in de Masters-finale. De O2 Arena in Londen is voor dit evenement haast het perfecte decor. Eentje dat na 2020 wel mogelijk ingewisseld wordt. Al bestaat de kans ook nog altijd dat de ATP Finals in Londen blijven.

Voorlopig heeft de ATP een overeenkomst met Londen om nog twee jaar gastheer te zijn voor de ATP Finals. Waar het toernooi in de jaren hierna gaat plaatsvinden, is nog koffiedik kijken. Volgens de ATP waren meer dan veertig steden kandidaat.

BEIDE MASTERS-TOERNOOIEN NAAR SINGAPORE?

Die lijst is nu herleid tot vijf kandidaat-winnaars. Londen wil de Masters graag behouden en ook andere Europese steden als Manchester en Turijn maken kans. De andere twee kandidaten bevinden zich in Azië. Het zijn immers Singapore en Tokio. Singapore organiseert al de WTA Finals, het officieuze WK voor dames.

De verwachting is dat er voor maart 2019 definitief een knoop zal doorgehakt worden. Dit jaar behaalde Alexander Zverev zijn allereerste Masters-titel door in de finale de maat te nemen van Novak Djokovic. Het jaar voordien stond David Goffin in de finale. Roger Federer is recordhouder met zes titels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws