Caroline Wozniacki laat zich uit over auto-immuunziekte: "Belangrijk om te weten dat ik hiermee kan omgaan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wozniacki laat ziekte haar niet klein krijgen

Caroline Wozniacki laat zich uit over auto-immuunziekte: "Belangrijk om te weten dat ik hiermee kan omgaan"

Eén van de meest schokkende berichten kwam er dit najaar toen bleek dat Caroline Wozniacki lijdt aan reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte. Het heeft de wijze waarop ze in het leven staat veranderd, beweert de nummer drie van de wereld.

De winnares van de Australian Open onthult in Vogue wat er door haar hoofd ging nadat ze het nieuws vernam. "Voor mij was het belangrijk om te weten dat ik hiermee kan omgaan, dat ik nog altijd een geweldige atlete kan zijn. Je denkt dat je de gezondste en de sterkste bent van allemaal en je denkt niet dat zoiets je kan overkomen."

Op dit moment stel ik mezelf doelen op de korte termijn 

De Deense wil vanaf nu elk moment koesteren, ook op privévlak. "Ik wil een goede verloofde en een goede dochter zijn. En een geweldige tennisspeelster. Ik kan niet te ver vooruit denken. Op dit moment stel ik mezelf doelen op de korte termijn."

Wozniacki denkt ook al na over wat ze kan doen na haar actieve tenniscarrière. Ze is geïnteresseerd in mode, maar het kan ook een andere richting uitgaat. "Acteren zou wel leuk zijn. Dan kan ik mijn grenzen een beetje verleggen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties