Necker Cup is meest prestigieuze toernooi ter wereld, dubbelen aan zijde van Serena kost honderdduizend euro

Necker Cup is meest prestigieuze toernooi ter wereld, dubbelen aan zijde van Serena kost honderdduizend euro
Foto: © photonews

Naast haar uiterst succesvolle enkelcarrière speelt Serena Williams ook wel af en toe dubbel met haar zus Venus. Dubbelen deed Serena ook op de jongste editie van de Necker Cup. Wie graag aan haar zijde wilde spelen, diende daar honderdduizend dollar voor neer te tellen.

Op sportief vlak heeft het niet de waarde van een grandslamtoernooi of de Masters, maar de Necker Cup slaagt er wel in om heel wat legendes te verzamelen. Serena Williams, Tommy Haas, Bjorn Borg en Pat Cash: allen waren ze aanwezig op Necker Island, ten oosten van Puerto Rico. Ook speelsters als Wozniacki en Bouchard deden mee.

En je krijgt er nogal het één en ander te zien. Deze profs/legendes worden in het dubbel een week lang gekoppeld aan een amateurspeler. Die moet wel serieus dokken om de week van zijn leven te beleven. Honderdduizend euro moet hij er voor over hebben.

SHOT TEQUILA BIJ ELKE ACE

Wil je komen kijken, dan kost het ook een ferme duit. Tachtigduizend euro namelijk. Lunchen kan dan wel aan een sushiboot in het zwembad en krijg je een ace om de oren, dan wordt je als troost meteen een shot tequila aangeboden. Gelukkig schenkt toernooidirecteur Branson alle opbrengsten wel integraal aan goede doelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws