Alweer een nieuw record voor Roger Federer (en nog een record op komst)
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Roger Federer de eerste speler ooit die 1.000 weken op rij in de top 100 van de ATP-ranking staat

Alweer een nieuw record voor Roger Federer (en nog een record op komst)
Foto: © photonews

Roger Federer heeft al enkele records beet als 'The Greatest of All Time', maar de Fed Express mag opnieuw een record aan zijn nu al indrukwekkende lijstje toevoegen. De Zwitser is de eerste speler ooit die 1.000 weken op rij constant in de top 100 van de ATP-ranking staat.

Federer blijft de records opstapelen. De man die het meeste weken als nummer één van de wereld op zijn teller heeft, is nu ook de eerste speler ooit die de kaap van 1.000 weken op rij in de top 100 van de wereld staan verbreekt. 

Federer blijft na 19 jaar in de top 100 van de wereld Jimmy Connors voor, die 888 weken op rij in de top 100 stond. De verrassende nummer 3 is ook een nog actieve speler: niemand minder dan Feliciano Lopez. Rafael Nadal staat dan weer op een 6e plek en is een goede kanshebber om ooit het record van Federer te verbreken, afhankelijk van hoe lang 'Rafa' nog doorgaat op het profcircuit. 

Momenteel staat de Spanjaard al 816 weken op rij in de top 100, maar Nadal scheelt 5 jaar met de 37-jarige Federer en kan dus nog een tijdje doorgaan. 

Federer staat dan weer op het punt om in 2019 een nieuw record te breken. Andre Agassi heeft namelijk het record van meeste aantal weken in de top 100 van de wereld, maar wel niet na elkaar.

De Amerikaan stond in zijn carrière 1019 weken in de top 100. Een record dat ongetwijfeld niet lang meer standhoudt, want Federer zal binnen 19 weken ongetwijfeld nog bij de beste 100 ter wereld horen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws