Na straffe comeback en eerste grote triomf voor supertalent: wie kan er domineren in 2019?
Redactie
| 0 reacties

Novak Djokovic zal wellicht het meest domineren in 2019

Na straffe comeback en eerste grote triomf voor supertalent: wie kan er domineren in 2019?
Foto: © photonews

De terugkeer naar de top van Novak Djokovic was ongetwijfeld hét verhaal in het mannentennis het voorbije seizoen. In dat opzicht was het misschien nog des te meer verrassend dat de Serviër in de finale van de Masters het hoofd moest buigen voor Zverev. Wie domineert er straks in 2019?

Het is zeker een vraag waard te stellen en hoewel er geen antwoord met honderd procent zekerheid mogelijk is, willen we wel eens proberen. Laat ons dus maar beginnen met het nummer één van de wereld. Zijn nederlagen in de finales van Parijs en de Masters hoeven lang geen teken aan de wand te zijn.

Het is immers zo dat Djokovic enorm veel energie gestoken heeft in het terugkeren naar de top. Dan hoeft het niet te verwonderen dat je dat op het einde van het jaar een tikkeltje tekort komt. Bovendien heeft hij Zverev, van wie hij verloor in de finale in Londen, wel geklopt in de groepsfase van de Masters.

DJOKOVIC HEEFT DOMINANT TENNIS IN ZICH

Het tennis om te domineren heeft Djokovic dus zeker nog wel. Niemand heeft meer dan hem op constante wijze kunne presteren in het laatste halfjaar. Als er één iemand in staat is om aan te knopen met dominant tennis, is het Djokovic wel.

De grote concurrentie komt uiteraard van de andere twee giganten. Het is moeilijk om in te schatten hoe Rafael Nadal ervoor staat na alweer maanden van aanslepende blessures. Maar volgens de laatste berichten zou hij met een volledige trainingsmaand achter de rug kunnen aankomen in Australië en dan mag men Nadal zeker niet afschrijven.

HOE VAAK KAN FEDERER PIEKEN?

Op zijn 37ste is het weinig waarschijnlijk dat Roger Federer nog echt een heel jaar gaat domineren. De kans is groter dat de Zwitserse legende zijn momenten gaat kiezen en zal pieken naar de grote toernooien. Uiteraard heeft hij wel nog de klasse om nog eens een grandslamtitel mee te pikken en zo stokken in de wielen te steken van de concurrentie.

Alexander Zverev dan? Aan zijn immense talent twijfelt niemand. Nog altijd maar 21 en nu dus Masters-kampioen. Zijn eerste grote titel is een mooie stap voorwaarts en moet hem in staat stellen om langer mee te draaien in grandslamtoernooien. Kan zeker momenten meemaken waarop hij de andere toppers overvleugelt, maar volgt ook de regelmaat?

SLUIT OOK MURRAY WEER AAN BIJ DE TOP?

Eén joker zetten we nog in: Andy Murray. Zijn comeback na een jaar afwezigheid liep niet van een leien dakje. Nu kan hij echter weer een volledige voorbereiding afhaspelen. In de eerste maanden zal hij nog niet op zijn best zijn, maar vanaf Wimbledon zal de Schot wel weer geregeld willen meedoen met de grote jongens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws