Van 36 naar 12 in 2018: "De top 10 is niet ver, maar eigenlijk nog wel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Elise Mertens blij met haar progressie op de WTA-ranking in 2018

Van 36 naar 12 in 2018: "De top 10 is niet ver, maar eigenlijk nog wel"
Foto: © photonews

Elise Mertens is na een korte vakantie al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe tennisseizoen. 2018 was een erg vruchtbaar jaar met een grote sprong op de WTA-ranking en natuurlijk die halve finale in Melbourne.

De Limburgse ging in één seizoen van de 36e naar de 12e plek op de WTA-ranking. "36e vond ik al een mooie ranking", bekent Mertens bij Sporza. "Je wilt natuurlijk hoger en hoger geraken, maar aan de 12e plaats had ik niet gedacht. Die halve finale op de Australian Open was natuurlijk de uitschieter. Het was de goeie piek op het juiste moment."

"Op mentaal vlak heb ik stappen gezet door top 10-speelsters te kloppen"

Mertens speelde een vrij regelmatig seizoen. Bovendien kon ze af en toe het de toppers moeilijk maken. Iets waar ze het in 2017 moeilijker mee had. "Op mentaal vlak heb ik stappen gezet door top 10-speelsters te kloppen. Ik speel ook agressiever. Daar moet ik nog altijd aan werken, maar het is al beter", weet Mertens. 

"De toppers kennen me nu natuurlijk meeer. De top 10 is niet ver, maar eigenlijk nog wel. Er is nog een puntenverschil. En het hele jaar constant blijven is een must", besluit de speelster uit Hamont-Achel. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws