Elise Mertens gaat met realistische visie 2019 in: "Vooral aan mezelf werken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Elise Mertens gaat niet panikeren bij plaatsverlies

Elise Mertens gaat met realistische visie 2019 in: "Vooral aan mezelf werken"
Foto: © photonews

Elise Mertens is heel snel alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe tennisseizoen. De motivatie is er althans om het in Australië opnieuw goed te doen. Lukt dat niet, dan dreigt de beste speelster van België wel een aantal punten kwijt te spelen.

Aan een korte break had Mertens genoeg vooraleer opnieuw de baan op te gaan. "Ik had twee weken volle vakantie", zegt ze bij Sporza. "In de eerste week voorbereiding alleen maar conditie begonnen. Zo gaat het nu verder met ook het tennis erbij. Het is de mentale rust die je moet vinden en ik vind die hier in België redelijk goed."

Deel deze quote:

Vooral de dingen verbeteren die minder zijn 

Elise Mertens

Moest het seizoensbegin tegenvallen qua resultaten, gaat ze daar niet voor panikeren. "Ik denk dat ik vooral aan mezelf moet werken en de dingen verbeteren die minder zijn. Misschien gaat de ranking iets minder zijn, maar dat gaat dan in de toekomst dan wel weer omhoog gaan hopelijk."

Het een al opvallend volwassen benaderiing vanwege Mertens. "Ik kom van ver, ik weet hoe het is om ook eens een paar plaatsen achteruit te gaan. Dat betekent niet dat mijn tennis ook achteruit gaat. Dat moet ik goed in mijn hoofd steken."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws