Analyse: De juiste keuze van Elise Mertens
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Elise Mertens heeft de juiste keuze gemaakt om in 2019 minder te dubbelen

Analyse: De juiste keuze van Elise Mertens
Foto: © photonews

Elise Mertens gaat volgend jaar niet langer dubbelen met haar vaste partner en boezemvriendin Demi Schuurs. Mertens focust vol op het enkelspel en dat is een uitstekende keuze van de Limburgse.

Mertens mag zich vanaf maandag het nummer 12 van de wereld noemen. Nooit stond de 23-jarige nummer één van de Belgische vrouwen hoger. Maar Mertens maakte de keuze om volgend seizoen niet meer zo vaak te dubbelen en zich vooral op het enkelspel te richten. Geen onlogische keuze van Mertens.

116 matchen

Mertens haspelde in 2018 116 wedstrijden af in het enkel- en dubbelspel. En daarbij zit ze aan de top wat betreft het meest gespeelde matchen in 2018. Te veel van het goede, zelfs voor het lichaam van een 23-jarige. Zeker als je nog alle lange en zware verplaatsingen moet meetellen.

Op naar die top 10

Ook al moet Mertens heel wat punten verdedigen op de komende Australian Open in januari, waar ze vorig jaar de halve finales haalde, de top 10 in het enkelspel is in aantocht. Wat meer rust en frisheid zal haar ongetwijfeld helpen om dat volgende doel te verwezenlijken. 

Meer toptoernooien

Door haar aanwezigheid in de top 20 is Mertens verplicht om deel te nemen aan heel wat toptoernooien, waar ze niet zomaar onderuit kan. Dat zal er ongetwijfeld ook al voor zorgen dat ze minder wedstrijden als in het eerste seizoensdeel van 2018 zal afwerken. En dat zal dus ook haar tennis alleen maar ten goede komen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws