Nummer 12 van de wereld brengt topfavoriet Kroatië 1-0 voor in finale Davis Cup
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Borna Coric brengt Kroatië 1-0 voor in de Davis Cup-finale

Nummer 12 van de wereld brengt topfavoriet Kroatië 1-0 voor in finale Davis Cup
Foto: © photonews

Topfavoriet Kroatië is uitstekend begonnen aan de finale van de Davis Cup. In het eerste duel trok Borna Coric (ATP 12) aan het langste eind tegen de Fransman Jérémy Chardy, de nummer 40 van de wereld.

Kroatië is dé favoriet voor eindwinst in de Davis Cup en dat werd meteen duidelijk met winst in de openingswedstrijd. Borna Coric, na Marin Cilic de Kroatische nummer 2, won zijn eerste match. In het openingsduel was de Fransman Jérémy Chardy niet opgewassen tegen de nummer 12 van de wereld. 

Na 2u20' spelen stonden de 6-2, 7-5, 6-4 setstanden op het scorebord, waardoor Kroatië meteen aan de leiding gaat. Later op de dag kan Frankrijk de bordjes in evenwicht hangen, maar dan moet Jo-Wilfried Tsonga (ATP 259) wel voorbij de Kroatische nummer één Marin Cilic, de nummer 7 van de wereld. 

Tsonga kampte dit seizoen met een zware knieblessure, waardoor hij 7 maanden buiten strijd was. Sinds 2 maanden is hij opnieuw aan het tennissen en hij kreeg meteen de voorkeur op de Franse nummer één Lucas Pouille. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws