Ex-coach van Rafael Nadal: "Federer gaat geen grandslam meer winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Roger Federer gaat volgens Toni Nadal geen grandslam meer winnen

Ex-coach van Rafael Nadal: "Federer gaat geen grandslam meer winnen"

Krijgen we Roger Federer in 2019 of daarna nog aan het feest te zien op één van de vier grandslams? Toni Nadal, nonkel en ex-coach van Rafael, denkt alvast van niet en heeft daar een goede verklaring voor.

Voor Roger Federer zaten de ATP Finals in Londen er in de halve finales op. Volgens Toni Nadal zal de FedExpress het moeilijk krijgen om nog een grandslam te winnen in de toekomst. "Ik zeg niet dat dat door zijn kwaliteiten komt, maar wel door de kracht die een vijfsetter kost", aldus de nonkel van 'Rafa' in de Spaanse krant 'El Pais'. 

"Maar ik moet ook toegeven dat Federer mij verrast heeft", laat Nadal weten. Bovendien ziet hij dat de jonge garde, met natuurlijk Masters-winnaar Alexander Zverev, steeds meer op de deur aanklopt. "

"Ik heb lang getwijfeld of de jonkies het grasspel van Federer, het gravelspel van Rafael en het spel van Djokovic op hardcourt zouden aankunnen. Als het moment daar zou zijn, dacht ik dat het zou komen door de neergang van een topper. Niet door de opkomst van één van de jongelingen. Maar na de ATP Finals moet ik mijn mening herzien", besluit Nadal. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws