Belgische hoop in rolstoeltennis klaar voor Masters: "Waarom niet mikken op een finale"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Joachim Gérard voelt zich klaar voor de Masters tennis in Orlando

Belgische hoop in rolstoeltennis klaar voor Masters: "Waarom niet mikken op een finale"
Foto: © photonews

Volgende week woensdag beginnen in het Amerikaanse Orlando de Masters rolstoeltennis, het officieuze wereldkampioenschap. Joachim Gérard is de hoop van de Belgische natie.

Van 28 november tot 2 december worden in de Verenigde Staten de Masters rolstoeltennis afgewerkt. De beste 8 spelers van de wereld nemen het daar tegen elkaar op en daarbij ook onze landgenoot Joachim Gérard. 

De in Ukkel geboren Gérard, die in oktober zijn 30e verjaardag vierde, staat momenteel 6e op de ITF-ranking. Vorig weekend bereikte hij aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson nog de finale van het dubbelspel op de Masters. In 2015 en 2016 was Gérard al eens de laureaat in het enkelspel. Vorig jaar eindigde hij dan weer als 3e. 

'Spelniveau in stijgende lijn'

"Het spelniveau gaat steeds in stijgende lijn", vertelt Gérard. "Voornamelijk de afgelopen weken voelden goed aan. Ik voel me klaar. De volgende dagen en vooral dan vanaf het weekend, wanneer we ter plaatse zijn, brengen we de laatste details in orde om te kunnen pieken. Met volle overgave wil ik het jaar op een zeer mooie manier afsluiten. En waarom dan niet mikken op een finale", is hij ambitieus. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws