Uitstekend serverende Djokovic wint ook derde wedstrijd op ATP Finals
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Novak Djokovic sluit groepsfase op ATP Finals ongeslagen af

Uitstekend serverende Djokovic wint ook derde wedstrijd op ATP Finals
Foto: © photonews

Novak Djokovic is voorlopig niet te stuiten op de ATP Finals in Londen. Het nummer één van de wereld is na de groepsfase nog altijd ongeslagen. De Serviër klopte de reeds uitgeschakelde Marin Cilic met 7-6 (9/7) en 6-2.

Beide spelers kenden hun lot al voor aanvang van de wedstrijd. Vooral de opslag van Djokovic draaide weer op volle toeren. In de eerste set verloor Nole zowaar geen enkel punt op de eerste service (!). Ook Cilic serveerde sterk, maar kende toch net ietsje meer problemen.

CILIC MIST SETBAL

Desalniettemin dwong de Kroaat als eerste een tiebreak af en kwam hij daarin als eerste op setpunt. Dat veegde Djokovic genadeloos weg en even later had de favoriet in deze match toch de setwinst op zak. Dat was een sleutelmoment, want nadien kwam Cilic constant onder druk te staan.

Nog vier spelletjes hield de voormalig winnaar van de US Open gelijke tred, maar hierna stoomde Djokovic door naar winst. Kevin Anderson wacht op hem in de halve finales. De andere halve finale gaat tussen Roger Federer en Alexander Zverev.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws