Alexander Zverev geeft geen krimp op de eigen opslag en dwingt halve finale tegen Federer af
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alexander Zverev klopt John Isner en plaatst zich voor halve finales op de Masters

Alexander Zverev geeft geen krimp op de eigen opslag en dwingt halve finale tegen Federer af
Foto: © photonews

Alexander Zverev is goed op weg om een mooi orgelpunt te zetten achter zijn seizoen. De jonge Duitser zit op de ATP Finals bij de laatste vier. In een beslissende wedstrijd nam Zverev de maat van John Isner met 7-6 (7/5) en 6-3. In de halve finales wacht niemand minder dan Roger Federer.

De opslag regeerde in de partij tussen Zverev en Isner. Bij 5-6 kwam er voor het eerst een speler in de problemen en dat was Zverev. Hij werkte een breakpunt weg, dwong een tiebreak af en benutte daarin meteen zijn eerste setbal. Op de belangrijke momenten deed Zverev het dus iets beter dan zijn opponent.

RETURN IN DE VOETEN BESLISSEND

Ook in de tweede set waren de breakkansen schaars, maar geleidelijk aan kwam Isner toch steeds meer onder druk te staan. De Amerikaan gaf in het achtste spel een 30-0-voorsprong uit handen. Op breakpunt speelde Zverev hem een verraderlijke return in de voeten om het bij de volgende slag af te maken.

Zo had het nummer vijf van de wereld een break te pakken en hij liet de winst niet meer liggen. Met een winnende serve maakte hij de wedstrijd uit. In de halve finales zal Zverev het lastiger krijgen, al is de youngster zeker niet kansloos. Federer ging tegen hem al in twee van de vijf onderlinge ontmoetingen onderuit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws