Nieuwe ATP Cup betekent één ding: grote tennisinstanties liggen op rampkoers
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

ATP en ITF op rampkoers na aankondiging van nieuwe ATP Cup

Nieuwe ATP Cup betekent één ding: grote tennisinstanties liggen op rampkoers

De toppers bij de mannen die het beste van zichzelf geven in een landentoernooi: het is al jaren een droom. In dat kader is er vandaag de nieuwe ATP Cup voorgeschoteld. Daar kunnen we slecht één ding uit concluderen.

Namelijk dat de ATP en de ITF met mekaar op rampkoers liggen. Het nieuwe evenement zou immers over een tijdsspanne van tien dagen worden afgewerkt, in drie verschillende Australische steden. Het kan niet anders dan dat de ATP Cup de tegenhanger moet worden dan de Davis Cup van de ITF.

De hervorming van die Davis Cup werd fel bekritiseerd. In november 2019 zullen voor het eerst achttien landenteams voor de Davis Cup strijden in Madrid. Nummer één van de wereld Novak Djokovic is een zware criticaster van de hervorming en zet nu volop zijn schouders onder de ATP Cup.

De reden daarvoor ligt voor de hand. Het toernooi behoort toe aan de ATP, en dus eigenlijk aan de spelers. Op die manier kunnen de spelers een fameus statement de wereld in sturen en kunnen ze hun greep op het professionele tennis vergroten.

Er zal voor de organisatie van het toernooi dus samen gewerkt worden met Tennis Australia. Toch blijft het twijfelachtig of het wel zo'n goede zaak is als de ATP en de ITF lijnrecht tegenover mekaar komen te staan.

HALVE OORLOG TUSSEN ITF EN SPELERS?

De organisatie van de internationale jeugdtoernooien en van de vier grandslamtoernooien bij de profs ligt nog altijd bij de ITF. Het is dus een instantie die heel wat te zeggen heeft in de tenniswereld. Een halve oorlog tussen de ITF en de spelers moet dus niet meteen toegejuicht worden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws