Voormalig nummer 2 van de wereld en ex-finaliste van Wimbledon bergt haar tennisracket op 29-jarige leeftijd op
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Agnieszka Radwanska houdt het proftennis op haar 29e voor bekeken

Voormalig nummer 2 van de wereld en ex-finaliste van Wimbledon bergt haar tennisracket op 29-jarige leeftijd op
Foto: © photonews

Het vrouwentennis neemt afscheid van één van de beste speelsters van de afgelopen jaren. De 29-jarige Agnieszka Radwanska bergt door fysieke problemen en ongemakken vroegtijdig haar tennisracket op.

Het huidige nummer 75 van de wereld stond in 2012 nog 2e op de WTA-ranking. In dat jaar bereikte en verloor ze de finale op Wimbledon. In 2014 en 2016 schopte ze het tot de halve finales op de Australian Open in Melbourne. Op haar palmares staan 20 WTA-titels, waaronder een eindzege op de WTA Finals in 2015. Toen was Radwanska na drie sets te sterk voor Petra Kvitova. 

Maar 2018 was dus het laatste profjaar voor de in Krakau geboren tennister. "Na 13 jaar tennis bij de profs heb ik besloten om het voor bekeken te houden", vertelt de Poolse. "Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar spijtig genoeg kan ik niet meer spelen en trainen zoals ik het zelf wil."

'Geen vaarwel'

Radwanska, die ook haar ouders, zus, sponsors en team bedankt, hoopt wel nog in de tenniswereld te blijven. "Hoewel ik mijn racket opberg, zal ik de sport geen vaarwel zeggen. Tennis was altijd iets heel speciaal in mijn leven."

Enkele dagen geleden maakte ook de Tsjechische Lucie Safarova al bekend dat ze er na de Australian Open mee stopt. Dat kan u hier nog eens lezen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws