Ex-finaliste Roland Garros en voormalig nummer 5 van de wereld stopt na de Australian Open
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lucie Safarova houdt het proftennis na de Australian Open voor bekeken

Ex-finaliste Roland Garros en voormalig nummer 5 van de wereld stopt na de Australian Open

Begin 2019 neemt er opnieuw een grote naam afscheid van de tenniswereld. De Tsjechische Lucie Safarova, ooit het nummer 5 van de wereld, houdt het na de Australian Open voor bekeken.

Lucie Safarova heeft op haar 31e besloten om na de Australian Open te stoppen met proftennis. De Tsjechische heeft de laatste tijd te veel last van blessures en haar gezondheid. Dat maakte Safarova vandaag bekend in Praag. De Tsjechische hoofdstad is het decor voor de Fed Cup-finale tussen Tsjechië en de Verenigde Staten. 

Safarova heeft er een mooie carrière opzitten en schopte het in 2015 tot nummer 5 van de wereld in het enkelspel. Dat had ze onder meer te danken aan haar finaleplek in dat jaar op Roland Garros. De Tsjechische verloor de finale van Serena Williams. In het enkelspel is ze tegenwoordig afgezakt naar een 106e plek. 

Nummer 1 in dubbel

Ook in het dubbelspel scheerde Safarova hoge toppen. Vorig jaar stond ze nog 1e van de wereld. In het dubbel won ze onder meer 2x de Australian Open, 2x Roland Garros en de US Open. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws