Geen discussie over hét moment van het jaar in het damestennis
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

US Open-finale het moment van het jaar in damestennis

Geen discussie over hét moment van het jaar in het damestennis
Foto: © photonews

De WTA-tour heeft ons dit jaar weer heel wat mooie momenten geschonken. Regelmaat brengen was moeilijk voor de toppers, maar uitschieters waren er zeker. Bij uitstek was er de eerste grandslamtitel van Naomi Osaka.

Het was een beetje jong tegen oud. Er was onder andere de comeback van Serena Williams en die mocht er zeker zijn. Je moet het de Amerikaanse nageven: na een afwezigheid van een jaar weer de finale halen op Wimbledon en de US Open: weinigen zullen het er haar nadoen.

Alleen verwachten de mensen nu eenmaal van Serena William dat ze die finales dan ook vlot eventjes gaat winnen en met de trofee staat te pronken. Die 24ste grandslamtitel behoort nog altijd tot de mogelijkheden, maar het zal er zeker niet gemakkelijker op worden.

GEEN KIM EN JUSTINE

De vijf grote titels - de vier Grand Slams en de Masters - gingen naar vijf verschillende speelsters. Het geeft aan hoe moeilijk het is voor de topspeelsters om er elk toernooi weer te staan. Er zijn nu eenmaal geen Kim en Justine meer. Maar het heeft ook zijn voordelen: het damestennis is erg onvoorspelbaar en dat maakt het ook aantrekkelijk.

Voor de match van het jaar moet je ook niet lang zoeken: de US Open-finale tussen Osaka en Williams. Wellicht zullen we nooit nog zo'n drama beleven als in die wedstrijd. En als je kijkt naar de manier waarop het tot stand kwam, is het maar goed ook.

NIEUWE STATUS

Osaka is intussen een ster geworden, maar de laatste toernooien hebben al aangetoond dat het niet simpel is om de topvorm lang aan te houden. Naar volgend jaar toe is het in de eerste plaats uitkijken hoe speelsters als Osaka en Svitolina omgaan met hun nieuwe status.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws