Ene toernooi is het andere niet: Bemelmans na finaleplek vorige week nu al snel geveld na nipte nederlaag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bemelmans verliest thriller tegen Tsjech Rosol in Bratislava

Ene toernooi is het andere niet: Bemelmans na finaleplek vorige week nu al snel geveld na nipte nederlaag

Ruben Bemelmans is vastberaden om aan het einde van 2018 zijn ranking nog wat op te krikken. Aan het challengertoernooi in Bratislava zal hij echter niet veel winst overhouden. Onze landgenoot verloor in de achtste finales. De Tsjech Rosol was na een spannende partij te sterk met 4-6, 6-3 en 7-6.

Vorige week had Bemelmans nog de finale gehaald in Eckental en hij wou natuurlijk graag weer diezelfde weg op gaan in Bratislava. In zijn tweede wedstrijd in de hoofdstad van Slovakije had hij ook al snel een break te pakken. Enkel in het tiende spelletje moest Bemelmans zelf een breakbal wegwerken. Voorts had hij geen problemen om set één binnen te halen.

Een heel ander verhaal in de tweede set, waarin de Belg snel onder druk kwam te staan. Hij overleefde het eerste opslagspel nog, maar bij het volgende stond hij toch een break achter. Aan het einde van de set lag er nog een kansje om terug te breaken, maar zover kwam het niet.

BREAKPUNTEN ONBENUT

In de allesbeslissende derde set hielden beide spelers mekaar goed in evenwicht. Bemelmans had wel als enige enkele breakpunten, maar die kon hij niet benutten. Daarvoor werd hij nog afgestraft. Rosol trok de tiebreak vlot naar zich toe met 7-2.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws