Nieuwe nummer één bij de mannen, David Goffin grote verliezer op de ATP-ranking
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin valt uit de top 20 van de wereld bij de mannen

Nieuwe nummer één bij de mannen, David Goffin grote verliezer op de ATP-ranking
Foto: © photonews

Op de nieuwe ATP-ranking zijn er heel wat opvallende veranderingen gebeurd. Zo is er een nieuwe nummer één en behoort David Goffin niet langer tot de beste 20 spelers van de wereld.

Na 3,5 jaar - Goffin kwam in mei 2015 in de top 20 en viel daar sindsdien nooit uit - is er dus een einde aan een 'tijdperk' gekomen voor de Luikenaar. Goffin zakt liefst 10 plaatsen en staat tegenwoordig op de 22e plek op de ATP-ranking. 

Daar zit natuurlijk zijn vroegtijdig einde van het seizoen voor iets tussen, net als het feit dat Goffin nog heel wat punten van vorig seizoen te verdedigen had in deze periode van het jaar. Ook zijn maatje Grigor Dimitrov doet een slechte zaak. De winnaar van de ATP Finals van vorig jaar zakt van 9 naar 19. 

Nadal niet langer op 1

Maar er zijn nog meer verschuivingen in de top van de ATP-ranking. Zo is Rafael Nadal niet langer de nummer 1 van de wereld. Novak Djokovic wipt, dankzij zijn verloren finale in Parijs, over de Spanjaard naar de leidersplek. Voor de Serviër is het zijn 224e week als nummer 1 van de wereld. Nadal staat 2e, 'good old' Roger Federer 3e. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws