? Australische Barty klopt onverwachte finaliste en is de beste op B-Masters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ashleigh Barty toont zich de beste op de B-Masters na winst tegen Wang

? Australische Barty klopt onverwachte finaliste en is de beste op B-Masters
Foto: © photonews

Ze waren in Zhuhai helemaal klaar voor de finale van de B-Masters. Tenslotte stond thuisspeelster Qiang Wang in de finale, ondanks dat ze geen groepswinnares werd. Ashleigh Barty toonde zich evenwel te sterk.

Nadat Wang door de blessure van Keys werd opgevist voor de halve finales en daarin geen spaander heel liet van Muguruza, hoopte ze ongetwijfeld op een nieuwe stunt. Dat was buiten Barty gerekend. De Australische ging er als een raket vandoor en leidde in geen tijd met 4-0.

Even leek Wang bezig aan een wervelende comeback, want ze naderde tot 4-3. Barty zette net op tijd orde op zaken om de eerste set te pakken. In set twee bleef het gelijk op gaan tot 3-3. In het altijd belangrijke zevende game forceerde Barty de break. Ze serveerde de wedstrijd uit en haalde de winst binnen met 6-3 en 6-4.

GROOTSTE ZEGE UIT LOOPBAAN

Voor Barty, de nummer negentien van de wereld, is het de grootste overwinning uit haar carrière. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de finale. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws