Verrassende wending op B-Masters: opgeviste speelster walst over Muguruza en treft Barty in finale
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Qiang Wang speelt finale B-Masters tegen Barty

Verrassende wending op B-Masters: opgeviste speelster walst over Muguruza en treft Barty in finale
Foto: © photonews

Wie had dat zien aankomen? Eén van de finalistes op de B-Masters is een speelster die zich niet kon plaatsen voor de halve finales. Het lijkt gek, maar het is toch zo. Qiang Wang verving de geblesseerde Keys en liet Muguruza geen schijn van kans. Barty nam dan weer de maat van Goerges.

Keys kwam als groepswinnares uit de eerste ronde, maar zegde af voor de halve finales wegens een knieblessure. Als tweede uit die poule mocht Qiang Wang dus opdraven. Ze moest het dan wel opnemen tegen voormalig nummer één van de wereld Garbiñe Muguruza, maar die kwam er totaal niet aan te pas.

THUISPUBLIEK MAG VIEREN

Het begin was nog evenwichtig: na vier spelletjes stond het 2-2. Hierna won Muguruza geen enkel game meer. Qiang Wang pakte tien spelletjes op rij en knalde met 6-2 en 6-0 naar de finale. Het thuispubliek in het Chinese Zhuhai kirde van de pret.

De andere halve finale ging tussen de Australische Barty en titelverdedigster Goerges, die Elise Mertens uitschakelde. De Duitse maakte bij 4-4 de enige break uit de eerste set. Bij 2-2 in de tweede set kantelde de match. Goerges won slechts één van de volgende zeven spelletjes. Barty trok de goede lijn door en haalde het met 4-6, 6-3 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws