Waarom het dat beetje meer cachet zou geven als Federer net in Parijs zijn honderdste titel pakt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Roger Federer net in Parijs op zoek naar honderdste toernooizege

Waarom het dat beetje meer cachet zou geven als Federer net in Parijs zijn honderdste titel pakt
Foto: © photonews

Hij heeft eigenlijk alles al gewonnen wat er te winnen valt en toch blijft Roger Federer de motivatie vinden om zijn palmares verder op te smukken. Eind deze week kan de Zwitser in Parijs zijn honderdste titel behalen en het zou toch wel merkwaardig zijn als hij er net daar in slaagt.

Ten eerste: qua decor kan het natuurlijk wel tellen, de hoofdstad van Frankrijk. Alleen heeft Parijs Federer nooit echt super gelegen. In tenniskringen doet de stad natuurlijk meteen denken aan Roland Garros. Federer triomfeerde één keertje op het grandslamtoernooi, in 2009. 

Geweldig toch, zou je denken. En dat zou inderdaad het geval zijn bij bijna eender welke andere tennisser. Voor de klasbak die Federer is, valt één eindzege weliswaar wat magertjes uit. Parijs is natuurlijk de favoriete plaats van Rafael Nadal, al jarenlang één van de grote uitdagers van de FedExpress.

VIEREN IN 'STAD VAN NADAL'?

De weliswaar sportieve rivaliteit tussen beiden zal nog lang herinnerd worden en het zou misschien wel zoet smaken als Federer net in 'de stad van Nadal' over de horde kan geraken. Zo kunnen eventuele negatieve herinneringen uit het verleden in één ruk weggevaagd worden.

Die ontstonden natuurlijk wel op gravel en in de zaal in Bercy wordt op hardcourt gespeeld. Toch waren de resultaten van de beste speler aller tijden ook op het ATP-toernooi van Parijs voor zijn doen magertjes. Het kwam eveneens tot één eindzege tot dusver. In 2011, na een finale tegen Jo-Wilfried Tsonga.

DJOKOVIC IN DE WEG

Genoeg over het verleden, over naar het heden. Het zou een waar kunststukje als Federer deze week de beste blijkt te zijn. Want ook Novak Djokovic is aanwezig en de Serviër heeft het momentum aan zijn kant. In vier maanden ging hij van 22 naar 1 op de wereldranglijst. Lukt het Federer toch, dan is het enkel en alleen omdat hij deze week zijn allerbeste tennis bovenhaalt.

Zeker omdat hij ook een lastig schema voorgeschoteld krijgt. Nirisarike in de kwartfinale, eventueel Djokovic in de halve. Makkelijk is anders. Het zou het hierom des te mooier maken als King Roger het binnen enkele dagen voor mekaar krijgt. En van druk kan geen sprake zijn, want hij ligt zelf meer wakker van de Masters later deze maand. Gewoon lekker tennissen dus.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws