? Tweevoudige grandslamwinnares overleeft drie matchballen en plaatst zich alsnog voor halve finales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Garbiñe Muguruza redt drie matchballen op weg naar halve finales B-Masters

? Tweevoudige grandslamwinnares overleeft drie matchballen en plaatst zich alsnog voor halve finales

Ze zijn in Zhuhai Elise Mertens al kwijt en bijna moesten ze ook afscheid nemen van de speelster met de meeste faam op de B-Masters. Garbiñe Muguruza is door het oog van de naald gekropen. De voormalig nummer één van de wereld moest drie matchballen redden om zich te ontdoen van Sevastova.

De winnares van de wedstrijd tussen Muguruza en Sevastova schaarde zich bij de laatste vier op de B-Masters. De forehand van de Letse draaide wonderwel en ze liep al snel 1-4 uit. Muguruza knokte dan wel terug en werkte bij 5-6 zelfs een setbal weg. In de tiebreak klaarde Sevastova dan wel de klus.

Het verlies van de eerste set gaf Muguruza blijkbaar de adrenaline om uit een heel ander vaatje te tappen. Ze won de vijf volgende games en stak vlotjes set twee op zak. Toch was het even schrikken voor de Spaanse toen ze hierna twee games na mekaar naar haar opponente zag gaan. Gelukkig voor de tweevoudig grandslamwinnares volgde de rebreak snel.

AANVALLEND TENNIS LOONT

Het bleef spannend tot het eind. Sevastova mocht serveren voor winst en kreeg zelfs drie matchballen. Met aanvallend tennis werkte Muguruza ze allemaal weg en in de beslissende tiebreak had Sevastova niets meer in de tank. Muguruza maakte het af met een forehand winner langs de lijn en haalde het zo met 6-7 (4/7), 6-2 en 7-6 (7/1).

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de match. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws