? Voormalig nummer één zet na alweer aarzelende start dan toch orde op zaken

Garbiñe Muguruza komt als winnares uit driestter op B-Masters

? Voormalig nummer één zet na alweer aarzelende start dan toch orde op zaken

Op de B-Masters kunnen de betere subtoppers het beste van zichzelf laten zien. Onder de twaalf deelneemsters is er één absolute topspeelster: Garbiñe Muguruza. Als ex-winnares van Roland Garros en Wimbledon moet de Spaanse er haar status verdedigen. Ze won alvast haar eerste match.

Al ging het niet van een leien dakje en dat is niet voor het eerst. Dat Muguruza de eigenlijke Masters niet haalde, bewijst wat voor een moeilijk jaar ze doormaakt. Dezer dagen is ze het nummer zeventien van de wereld. In Zhuhai leek het tegen de Chinese Shuai Zhang opnieuw de verkeerde kant op te gaan voor Muguruza.

De eerste drie spelletjes uit de partij gingen naar de thuisspeelster. Dat was voor Zhang genoeg om de eerste set te pakken. Bij 2-2 in de tweede set kantelde de match. Muguruza won op haar beurt drie spelletjes op rij en dat zette de toon voor het vervolg van de wedstrijd. De voormalige nummer één haalde het met 3-6, 6-3 en 6-2.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de partij. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws