Dominique Monami legt uit waar Elise Mertens nog kan verbeteren in de toekomst: "Hoe dan ook, ik blijf onder de indruk"
Redactie
| 0 reacties

Dominique Monami vindt dat Elise Mertens vooral agressief moet blijven spelen

Dominique Monami legt uit waar Elise Mertens nog kan verbeteren in de toekomst: "Hoe dan ook, ik blijf onder de indruk"
Foto: © photonews

Dominique Monami was in het verleden al kapitein van Elise Mertens bij het Belgische Fed Cup-team. Moest ze coach zijn van de Limburgse, had ze enkele tips voor de Belgische nummer één.

De Australiër David Taylor wordt de nieuwe coach van Mertens, maar Monami geeft ook haar mening. "Elise moet vooral agressief blijven spelen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Als het moeilijk gaat, durft ze nog iets te vaak haar defensieve comfortzone opzoeken. Niet onlogisch, hoor."

Mertens speelde in het begin van haar carrière altijd op een meer defensieve manier. "Een paar jaar geleden lag bij haar nog de nadruk op verdedigen, een omschakeling die tijd heeft gekost. Haar forehand moet nog verbeteren, net als haar opslagpercentage. Fysiek kan ze nog wat aan power winnen, al mag dat niet ten koste van snelheid en explosiviteit gaan."

'Onder de indruk'

"Hoe dan ook, ik blijf onder de indruk van haar evolutie. Toen ze in 2017 voor de Fed Cup in Roemenië speelde, koos ze vooral voor een defensieve aanpak. Een jaar later stond daar een veel aanvallender meisje."

"Mentaal staat ze ook heel sterk. Als ik één punt mag aangeven: probeer wat te snoeien in het programma, wat de fysieke en mentale slijtage beperkt. Het ritme van 2018 kan ze niet volhouden", besluit Monami. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws