Dominique Monami: "Ik was verrast dat de samenwerking tussen Elise Mertens en Robbe stokte"
Redactie
| 1 reacties
Dominique Monami: "Ik was verrast dat de samenwerking tussen Elise Mertens en Robbe stokte"

Elise Mertens heeft met David Taylor een nieuwe trainer beet, haar 4e coach al in 7 maanden tijd. Toch een beetje vreemd, al wijst dat volgens Dominique Monami op een gezonde ambitie.

Als ex-kapitein van de Fed Cup kent Monami Mertens natuurlijk goed. Taylor wordt dus de nieuwe coach van Mertens, een goede keuze volgens Monami. In het verleden werkte hij al samen met onder meer Martina Hingis, Ana Ivanovic, Jelena Ostapenko, Madison Keys en Naomi Osaka. 

"Dat zijn toch namen die voor Elise het beste doen vermoeden", aldus ex-nummer 10 Monami in HNB. "Met hen heeft Taylor een goede job verricht. Ik kijk al uit naar 2019. Ik bekijk het natuurlijk vanop een zekere afstand, maar ik was verrast dat de samenwerking met Robbe stokte. Dat duo had toch buitengewone resultaten geboekt. Maar ja, het is nooit evident als een speelster een relatie heeft met haar coach, zeker niet op die jonge leeftijd."

Klik

"Rick Vleeschouwers leek door zijn werkzaamheden bij de Kim Clijsters Academy dan weer een overgangsfiguur te zijn. Kindlmann haalde toch goede uitslagen, maar het moet natuurlijk op allerlei vlakken klikken tussen de twee partijen. En soms is het ook een kwestie van centen. Sommige coaches vragen een klein fortuin op basis van resultaten uit het verleden."

Al waren het mooie maanden voor Mertens. "Maar goed, Elise kende een fantastisch seizoen. Dus al die veranderingen lijken toch niet te veel hinder hebben veroorzaakt. Anderzijds: een nieuwe trainer kan even voor een boost zorgen, maar op langere termijn lijkt een vaste samenwerking - twee, drie jaar - de beste garantie op stabiliteit", besluit Monami. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws