Elise Mertens weet waar ze aan toe is: tegenstandsters op B-Masters bekend
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Mertens treft Goerges en Kontaveit in eerste ronde B-Masters

Elise Mertens weet waar ze aan toe is: tegenstandsters op B-Masters bekend
Foto: © photonews

Deze week is Elise Mertens in Zhuhai te bewonderen op de WTA Elite Trophy, zeg maar de B-Masters. Daar nemen de speelsters aan deel die dit jaar toernooien wonnen, maar niet mochten meedoen in de eigenlijke Masters die vorige week doorgingen in Singapore. Mertens kent haar eerste opponentes al.

Twaalf speelsters nemen deel aan de B-Masters en worden onderverdeeld in vier groepen van drie. De groepswinnaressen plaatsen zich dan voor de halve finale. Een vroege misstap kan eventueel dus nog, maar het is toch aangewezen om de twee groepswedstrijden te missen.

Mertens zit in de roze groep met de Duitse Julia Goerges en de Estse Anett Kontaveit als tegenstandsters. Elise Mertens is het nummer elf van de wereld, Goerges het nummer veertien en Kontaveit staat twintigste op de wereldranglijst.

EERST TEGEN GOERGES

In haar eerste wedstrijd zal onze landgenote het moeten opnemen tegen Goerges. Vervolgens geeft Mertens Kontaveit partij. Bij winst kan ze nadien ontspannen kijken naar de afsluiter van de groep: de wedstrijd tussen Goerges en Kontaveit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws