Svitolina heeft revanche beet en houdt titelverdedigster uit halve finales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Svitolina schakelt Wozniacki uit op WTA Finals

Svitolina heeft revanche beet en houdt titelverdedigster uit halve finales

Wat een ontknoping in de witte groep op de WTA Finals. Vorig jaar gaf Wozniacki Svitolina een pak rammel om later zelf de titel te pakken. Deze keer pakte de Oekraïense de set die ze nog nodig had om zich te plaatsen voor de halve finales.

Het onderlinge duel tussen Wozniacki en Svitolina ging bepalen wie er als tweede naar de halve finales ging. De titelhoudster stond voor een zware opdracht, want zij kon zich geen setverlies meer permitteren. Het was al even bang de adem inhouden voor de Deense toen ze een opgebouwde voorsprong weer kwijtspeelde. Aan het einde van de eerste set kon Wozniacki toch nog doorduwen naar 7-5-winst.

Ook in set twee bleef het enorm spannend. Beide speelsters behielden telkens hun opslag, tot 5-6 voor Svitolina. Hierna kreeg Wozniacki het zwaar. Vier keer keek ze tegen een setpunt aan en kroop ze door het oog van de naald. De vijfde keer was er teveel aan. Svitolina gaat door, Wozniacki is uitgeschakeld.

SVITOLINA WINT OOK DE MATCH

Update: Svitolina heeft ook nog de derde set en dus ook de wedstrijd gewonnen. Met 5-7, 7-5 en 6-3 heeft ze uiteindelijk Wozniacki opzij gezet. Svitolina gaat door als groepswinnares. Pliskova zit als tweede uit de witte groep ook bij de laatste vier. Wozniacki eindigt derde in de poule, Kvitova vierde.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws