Onwaarschijnlijk scenario kondigt zich aan op WTA Finals, Bertens hoeft nog niet te wanhopen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Stephens haalt tegen Bertens tweede overwinning binnen

Onwaarschijnlijk scenario kondigt zich aan op WTA Finals, Bertens hoeft nog niet te wanhopen
Foto: © photonews

Kiki Bertens kende een debuut om van te dromen op de WTA Finals door Kerber te kloppen. In haar tweede match legde Bertens het wel af tegen Stephens, maar zoals alle deelneemsters mag ze nog hopen op de halve finales.

Voormalig US Open-winnares Sloane Stephens haalde het van Kiki Bertens met 7-6 (7/3), 2-6 en 6-3. Voor Stephens al haar tweede succes op de Masters. Bertens weet nu ook wat het is om te verliezen in Singapore na haar eerdere triomf.

Stephens doet natuurlijk een uitstekende zaak in de strijd om een plek bij de laatste vier, maar vieren mag ze nog niet. Wie alles goed wil bijhouden, heeft een goed rekenmachien nodig. Want de speelsters die al tweemaal wonnen zijn nog niet zeker van kwalificatie en diegenen die twee keer verloren zijn nog niet uitgeteld.

NOG NIEMAND UITGESCHAKELD

Het onwaarschijnlijke is dat na twee speeldagen alle acht deelneemsters zich nog kunnen plaatsen voor de halve finales. Indien er speelsters met evenveel zeges eindigen, zal er eerst gekeken worden naar de onderlinge ontmoeting. Eindigen er meer dan twee speelsters gelijk, dan is het percentage gewonnen sets of eventueel het percentage gewonnen games doorslaggevend.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws