Een schok voor het damestennis: uitgeschakelde Caroline Wozniacki lijdt aan auto-immuunziekte
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Caroline Wozniacki lijdt aan R.A.

Een schok voor het damestennis: uitgeschakelde Caroline Wozniacki lijdt aan auto-immuunziekte

Caroline Wozniacki heeft de groepsfase van de WTA Finals niet overleefd, maar dat hoeft ook niet te verbazen. Het nummer drie van de wereld lijdt aan Reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte. Dat heeft ze onthuld na haar nederlaag tegen Svitolina.

De ziekte werd bij Wozniacki al vastgesteld voor de start van de US Open. Reumatoïde artritis oftewel R.A. is een auto-immuunziekte die gekenmerkt wordt door ontsteking van het slijmvlies in gewrichten. De ziekte is ook geassocieerd met een lagere levensverwachting.

"In het begin was het een shock", bekende Wozniacki. "Je denkt dat je de fitste atlete bent en ineens krijg je dit op je bord. Het is voor niemand ideaal en al helemaal niet als je een professionele atlete bent, maar uiteindelijk moet je een plan maken, research doen en dankbaar zijn dat er zoveel dingen zijn die je eraan kan doen."

MEDICATIE NEMEN

De winnares van de Australian Open vertelde ook nog dat ze last had van vermoeidheid sinds Wimbledon. De dokters hebben de ziekte wel vroeg opgemerkt. De tennisspeelster is nu medicatie aan het nemen om het te managen en maakt zich sterk dat het geen grote impact zal hebben op haar carrière.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties