? Titelhoudster zet orde op zaken op WTA Finals, Kvitova mag bijna haar koffers pakken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Wozniacki houdt hoop op nieuwe titel levend met zege tegen Kvitova

? Titelhoudster zet orde op zaken op WTA Finals, Kvitova mag bijna haar koffers pakken
Foto: © photonews

Twee grandslamkampioenes met hun rug tegen de muur openden de tweede speeldag van de witte groep in Singapore. Caroline Wozniacki en Petra Kvitova moesten allebei winnen. Het was titelverdedigster Wozniacki die slaagde in haar opdracht.

Na hun nederlaag in de eerste match was het voor Wozniacki en Kvitova van moeten. Na een gelijkopgaand begin kon de Deense als eerste voor een kloofje zorgen door 5-3 voor te komen. Kvitova maakte er 5-5 van, maar zag nadien de eerste set alsnog naar haar opponente gaan.

TWEEDE OPSLAG GEEFT KVITOVA HOOP

Het was wel zo dat Kvitova het lange tijd beter deed op de tweede opslag en dat hielp de tweevoudig Wimbledon-winnares weer in de match. Ze liep 1-3 uit, zag vervolgens het nummer drie van de wereld weer langszij komen, om nadien alsnog het verschil te maken en een beslissende set af te dwingen.

STERKE EINDSPURT

Daarin stond er geen maat op Wozniacki, die veruit over de sterkste eindspurt beschikte en in set drie alle facetten van het spel domineerde. Ze stond al snel 3-1 voor en toen Kvitova ook in het volgende spel een keer teveel in de fout ging, was dat de definitieve beslissing. Met een winnende service maakte Wozniacki er een einde aan: 7-5, 3-6 en 6-2. Bijgevolg is Kvitova zo goed als uitgeschakeld.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de wedstrijd. Opgepast: het laden  kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws