Elise Mertens heeft haar hoogste WTA-ranking ooit beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties

Elise Mertens stond in haar prille carrière nooit hoger dan de 13e plek

Elise Mertens heeft haar hoogste WTA-ranking ooit beet
Foto: © photonews

Ondanks enkele moeilijke weken op het circuit heeft Elise Mertens haar hoogste WTA-ranking ooit beet. Afgelopen week ging ze nog in de eerste ronde onderuit in Moskou, maar toch boekte de Limburgse drie plaatsen winst.

Elise Mertens is sinds maandag de nieuwe nummer 13 op de wereldranglijst. Nooit stond de in Leuven geboren Limburgse hoger op de WTA-ranking. Die hoogste ranking ooit heeft Mertens te danken aan de terugval van drie andere speelsters, want zelf ging ze in Moskou al in de eerste ronde onderuit tegen de Britse Johanna Konta (WTA 44).

Julia Görges won vorig jaar in Moskou, maar zakt nu van 9 naar 14. Ook Garbine Muguruza, van 13 naar 17, en Caroline Garcia, van 12 naar 18, moeten terrein prijsgeven. Mertens neemt dat cadeau in dank aan en stijgt zo van 16 naar 13. 

Halep op 1

Met Alison Van Uytvanck op de 48e plek (+1) en Kirsten Flipkens op de 50e plek (+2) staan er nog twee landgenotes in de top 50. Simona Halep blijft ongenaakbaar de nummer één en sluit het seizoen ook op die positie af. Angelique Kerber doet wel haasje over met Caroline Wozniacki en is tegenwoordig het nummer 2 van de wereld. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws