Na vermoeiend 2018 laadt Elise Mertens zich nog één keer op voor officieuze WK: "We zien zeker mogelijkheden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Elise Mertens na armblessure ambitieus naar de WTA Finals in dubbelspel

Na vermoeiend 2018 laadt Elise Mertens zich nog één keer op voor officieuze WK: "We zien zeker mogelijkheden"
Foto: © photonews

Na enkele moeilijke weken start Elise Mertens aan haar avontuur op de WTA Finals van het dubbelspel, weggelegd voor de 8 beste tennisduo's ter wereld. De vermoeidheid speelt Mertens parten na een lang seizoen, maar de Limburgse wil er helemaal voor gaan.

Op de Aziatische toernooien kon Mertens nooit echt overtuigen. Al speelde een blessure haar ook parten. Of was het toch de vermoeidheid? "Beide. Mijn schouder zit vast en is wat ontstoken, maar het is geen blessure die mijn seizoen afbreekt", vertelt Mertens in Het Nieuwsblad. "Thuis heb ik de voorbije dagen me weer kunnen opladen."

Met Schuurs

Komende maandag is Mertens met Demi Schuurs te zien op het officieuze WK tennis in Singapore. "We zien zeker mogelijkheden. We hebben de favorieten Krejcikova/Siniakova al eens verslagen", aldus de Belgische nummer één bij de vrouwen. 

Mertens dubbelt al sinds juni 2017 met Schuurs. "Ik ken haar van mijn twaalfde, we waren dus al vriendinnen. Je kan beter communiceren en accepteert makkelijk mekaars fouten. Bovendien zijn we heel complementair. Aan het net doet ­Demi dingen die weinig meisjes kunnen. En kijk, goed anderhalf jaar later staan we al op de ­Masters. Geweldig toch, hé", besluit Mertens. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws