De te verwachten finale in Antwerpen: Monfils moet het opnemen tegen hoogst geplaatste speler

Monfils en Gasquet plaatsen zich voor finale European Open

De te verwachten finale in Antwerpen: Monfils moet het opnemen tegen hoogst geplaatste speler
Foto: © photonews

Wie het tennis in Antwerpen deze week op de voet heeft gevolgd, weet dat Gaël Monfils en Kyle Edmund het meeste indruk maakten. Dat deden ze opnieuw in de halve finales. Beide spelers kenden niet al te veel moeite om zich te plaatsen voor de finale.

Monfils was dan wel minder hoog geplaatst dan tweede reekshoofd Schwartzman, op basis van zijn prestaties deze week was de Fransman toch favoriet. Terecht, zo bleek. Monfils ging er meteen als een speer vandoor op weg naar een 3-0-voorsprong. Schwartzman wekte even de indruk te kunnen terugkomen, maar kreeg vervolgens een nieuwe break om de oren. Het volstond voor Monfils om de eerste set te pakken.

WEER GEEN EINDZEGE VOOR SCHWARTZMAN

Bij 2-2 in de tweede set forceerde het zesde reekshoofd de definitieve beslissing. Eens de 4-2-voorsprong op het bord stond, kwam zijn overwinning niet meer in gevaar. Monfils haalde het met 6-3 en 6-4 van tweevoudig finalist Schwartzman, die dus ook dit jaar niet de European Open zal winnen.

Kyle Edmund zegevierde met exacte dezelfde cijfers. Ook hij legde de basis voor winst in de eerste set door meteen de drie eerste spelletjes te winnen. Ook in de tweede set stond Gasquet snel een break achter. De winnaar van vorig jaar moest vervolgens nog alle zeilen bijzetten om niet nog een extra break achter te geraken. Edmund bedreigen zat er niet meer in. De finale tussen Edmund en Monfils gaat morgen van start om 15u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws