Een echt partnership! Van Uytvanck en Minnen ook op het veld een hecht team en halen halve finale

Een echt partnership! Van Uytvanck en Minnen ook op het veld een hecht team en halen halve finale

Sinds Wimbledon 2018 weet ook iedereen die het voordien nog niet wist dat Alison Van Uytvanck en Greet Minnen een koppel vormen. Dat doen ze deze week in Luxemburg ook op het terrein en dat is misschien wel voor herhaling vatbaar. Van Uytvanck en Minnen staan er in de halve finales.

In hun kwartfinale namen ze het op tegen de Poolse Paula Kania en de Russische Yana Sizikova. Vooral de eerste set was felbevochten. Van Uytvanck en Minnen forceerden in het altijd belangrijke zevende game de eerste break uit de partij. Die volstond niet meteen voor setwinst, want van 5-3 voor ging het naar 5-5.

Ook een tweede break vasthouden, lukte niet. Gelukkig klaarden de Belgische dames dan wel de klus in de tiebreak. Ze namen een 3-1-voorsprong en diepten die verder uit naar 7-3. Dat was ook het moment waarop hun opponentes definitief kraakten. Pas bij 5-0 in de tweede set konden die nog eens een spelletje winnen. Met 7-6 (7/3) en 6-1 verzekerden Van Uytvanck en Minnen zich van een plaatsje bij de laatste vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws