Late avondsessie in de Lotto Arena: Gasquet houdt stand, Raonic sneuvelt

Late avondsessie in de Lotto Arena: Gasquet houdt stand, Raonic sneuvelt

Heel even leken we zelfs richting middernachtklok te gaan, maar alle enkelwedstrijden van vandaag zijn dan toch afgewerkt op de European Open en er zaten enkele krakers tussen. Toevallig waren dat de matchen van Gasquet en Raonic. De Fransman overleefde, de Canadees sneuvelde tegen een landgenoot.

Gasquet nam tegen de Tsjech Vesely een vliegende start. Die laatste geraakte al snel gefrustreerd omdat het niet goed liep en Gasquet kon zijn vaardigheid ten volle uitspelen. Hij wachtte zelfs niet op een eigen opslagbeurt om de eerste set in de wacht te slepen. Een ander spelbeeld in de tweede set. Enkel op de tweede opslag bleef Gasquet nog overeind.

Voor het overige zag hij de match de andere kant op draaien. Een eerste break maakte hij nog ongedaan, maar onmiddellijk daarna sloeg Vesely nog een keertje toe. In de beslissende derde set sloeg Vesely meer opslagen binnen, maar Gasquet haalde er meer uit. Het liet de Fransman toe om zoals in set één uitstekend van start te gaan en het daarna uit te maken met 6-3, 4-6 en 6-3.

POSPISIL FYSIEK STERK

En dan moest de 'battle of the Canadians' nog komen. Vasek Pospisil en Milos Raonic toonden zich twee tennissers die over een sterke service beschikken. Raonic won aanvankelijk zijn opslagspelletjes iets makkelijker, maar kreeg de fysiek sterke Pospisil niet op de knieën. Door de tiebreak naar zich toe te trekken, deelde Pospisil al een eerste tik uit.

PLOTSE BREAK BESLIST CANADEES DUEL

Iedereen verwachtte ook een tweede tiebreak en nog een eventuele derde set, die dan ook best lang kon duren. Zover kwam het allemaal niet. Na 23 games zonder opslagverlies was daar plots de enige en eerste break uit de wedstrijd. Pospisil ging door de opslag van Raonic, serveerde de wedstrijd uit en boekte zijn plaats in de kwartfinales met 7-6 (7/3) en 7-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws