Toernooidirecteur Dick Norman opgezet met eerste dagen: "Topmatchen van in het begin"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Dick Norman blij dat loting meteen voor topmatchen zorgde

Toernooidirecteur Dick Norman opgezet met eerste dagen: "Topmatchen van in het begin"
Foto: © photonews

Vroeger kon hij zelf op actieve wijze tennisfans plezier schenken, dezer dagen tracht hij dat te doen als toernooidirecteur van de European Open. Hij laat zijn licht schijnen op de voorbereiding en is dolblij met de serie topmatchen die hij de mensen in Antwerpen kan voorschotelen.

Norman heeft natuurlijk lang naar deze week toegeleefd. "Vorige week was eigenlijk ook wel leuk. Dan zie je alles opbouwen van A tot Z. De tribunes, de terreinen... Dertig man is dan in de weer om alles in orde te maken", verklapt de toernooidirecteur in een exclusief gesprek met Tenniskrant.

STERK SCHEMA

Het publiek wordt meteen op heel wat spektakel getrakteerd. "Zizou Bergs tegen Auger, een youngster van 18 jaar tegen één van 19, was een topmatch. We hebben een sterk schema. Door de loting hebben we topmatchen van in het begin van de week. Vanavond hebben we Monfils - Bemelmans en speelt Tsonga. Morgen komt Raonic in actie, dat is toch ook een gekende naam."

Raonic is eigenlijk de vervanger van de geblesseerde David Goffin. "Je weet dat er altijd eentje uitvalt. We hebben een heel breed deelnemersveld. Ook Monfils is toch een publiekstrekker. Er zit ook veel variatie in de verschillende speelstijlen. Raonic is puur power. Schwartzman is een baseliner. Dan heb je nog Monfils en Tsonga, die allebei een unieke speelstijl hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws